Cele mai bune reţete cu spanac

Spanacul este bogat în vitaminele;A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic; minerale: sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier; clorofila, aminoacizi, lipide, protide, glucide, mucilagii. Spanacul mai poate fi consumat sub formă de suc ca vitaminizant şi antioxidant, în salate, omlete, cataplasme pentru arsuri. Vă prezentăm cele mai delicioase reţete cu spanac. p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff; min-height: 17.0px} p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff; min-height: 17.0px} p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica; color: #26282a; background-color: #ffffff; min-height: 17.0px}
Paste cu sos cremos de spanac- o reţetă pe care o puteţi adapta după preferinţe.
320 g paste
30 ml ulei de măsline
5-6 căţei de usturoi
300 g de spanac
sare
piper
100 g parmezan
PASTE CREMOASE CU SPANAC ŞI CIUPERCI
PASTE CREMOASE CU SPANAC ŞI CIUPERCI
Pentru început, pune pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. Pune puţin ulei într-o tigaie şi căleşte usturoiul, apoi adaugă spanacul. Scoate pastele şi adaugă jumătate de cană din apa de la paste în tigaia cu usturoi şi spanac. Apoi, adaugă parmezanul şi pastele şi amestecă până se formează un sos cremos. Serveşte-le cu roşii cherry tăiate în 2 şi piper.
Spanac scăzut cu ouă ochiuri
Cui nu îi place mâncărica de spanac cu ouă ochiuri? Este una dintre cele mai delicioase combinaţii de alimente. Este şi simplu de preparat.
2kg spanac proaspăt
2 legături de usturoi verde
sare
piper
1 lingură unt
4 ouă
Pune o oală mare cu apă pe foc. Ai grijă ca spanacul să fie tânăr, iar dacă vezi câteva frunze uscate, rupe-le. Spală spanacul şi apoi pune-l în apa clocotită. Scoate-l şi lasă-l la răcit, apoi toacă-l mărunt.
Căleşte usturoiul într-o lingură de unt şi pune spanacul peste el. Adaugă o ceaşcă din apa în care a fiert spanacul şi condimentează. Lasă-l să fiarbă până scade zeama.
Într-o tigaie, prepară ouăle ochiuri şi apoi serveşte-le alături de o porţie de spanac.
Pateuri fragede cu spanac
O reţetă care nu îţi va răpi mult timp. Aceste pateuri sunt perfecte ca aperitiv sau pentru un prânz rapid.
1 pachet aluat foitaj
500 g spanac
1 ceapă mică
1 legătură usturoi verde
100 g unt
piper
sares
Toacă ceapa şi usturoiul mărunt şi pune-le la călit în untul topit. Condimentează şi adaugă spanacul tocat mărunt. Lasă 10 minute pe foc.
Împarte aluatul în pătrăţele potrivite şi pune câte o lingură de spanac apoi împătureşte bine marinile. Lasă-le în cuptor pentru 15 minute şi apoi sunt bune pentru servit.