FOTO Ruladă cu migdale, frişcă şi fructe de pădure

rulada frisca migdale fructe padure jpeg

Ruladele au fost tot timpul pe gustul meu pentru că se prepară repede, sunt economice (şi ca timp şi ca bani) şi pot fi preparate cu fel de fel de umpluturi. Aşadar, vă invit la o delicioasă ruladă cu migdale, frişcă şi fructe de pădure care va fi cu siguranţă pe gustul tău.

Ingrediente pentru ruladă cu migdale, frişcă şi fructe de pădure

Pentru blat 4 ouă 120 g zahăr 120 g făină 1 linguriţă praf de copt

300 ml lapte

100 g zahăr

1 esenţă de vanilie

3 ouă

250 g unt

150 g frişcă

100 g afine din conservă

100 g fulgi de migdale

Mod de preparare pentru ruladă cu migdale, frişcă şi fructe de pădure

Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din zahăr, iar albuşurile se bat spumă cu cealaltă jumătate de zahăr. Se amestecă încet ambele compoziţii şi se adaugă treptat făina şi praful de copt.

image

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 15 minute, după care se lasă la răcit.

image

Într-un vas, se amestecă laptele, zahărul, esenţa de vanilie şi puţin suc de afine. Se pune pe foc, se adaugă ouăle bătute şi se lasă până se îngroaşă crema, amestecând continuu, după care se lasă să se răcească. Se încorporează frişca şi untul moale în crema de vanilie.

image

Se amestecă 2/3 din cremă cu afinele din conservă scurse şi se întinde crema pe blatul răcit. Se ruleză cu ajutorul hârtiei de copt şi se dă la frigider pentru o oră, pentru a se întări.

image

Se scoate de la frigider, se unge cu puţină cremă şi se tapetează cu fulgii de migdale. Cu ajutorul unui poş, se ornează deasupra cu cremă. Se taie felii şi se serveşte.

image