Mâncare indiană de linte

Ştiai că lintea reduce nivelul de colesterol rău din organism? Bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman, leguma are rolul de a scădea trigliceridele, de a reduce riscul de infarct şi de a menţine arte- rele „curate“. De asemenea, consumul regulat de linte întăreşte inima, pre- vine constipaţia, sprijină buna funcţionare a bilei etc.
- Porții: 2
- Timp total: 1h
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 50 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
400g linte roșie
1ceapă
3căței de usturoi
2 linguri pastă de tomate
2 frunze de dafin
pudră curry
pudră curcuma
pudră de ghimbir
sare
frunze de coriandru
coajă de lime
Mod de preparare
Speli lintea și o pui într-o cratiță, împreună cu ceapa tocată și cu frunzele de dafin.
Torni apă cât să o acoperi, așezi un capac și o lași să fiarbă până se pă- trunde. Mai adaugi apă fierbinte, dacă este nevoie.
Cu 5 minute înainte să stingi focul, adaugi pasta de tomate, cățeii de usturoi pisați, sare, pudră de curcuma, curry și ghimbir, după gust. Servești mâncarea presărată cu frunze de coriandru și cu coajă de lime.