Banane rumenite cu cremă de iaurt cu cacao (tensiune)

banane rumenite cu sos jpeg

Pare o combinaţie perfectă pentru un mic dejun reuşit, dar dacă priveşti în detaliu, vei constata că este un bun desert pentru cei care au probleme cu tensiunea. Aşa că, dacă vă ştiţi cu pofte de dulce dar şi cu probleme legate de tensiunea arterială, puteţi prepara fără probleme acest desert.

4 porţii Preparare 2 ore

Ingrediente

1 1/2 căni iaurt de vanilie mai slab

4 banane, tăiate pe jumătate în lungime

3 linguri zahăr brun

1/2 linguriţă scorţişoară

1 lingură rom negru sau zeamă de lămâie

1 lingură unt rece, tăiat în bucăţi mici

1/2 cană smântână

2 linguri cacao

1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Lasă iaurtul să se scurgă bine de zer.

Încinge cuptorul. Unge cu grăsime o foaie de copt pe care o aşezi într-o tavă. Pune bananele, cu partea tăiată în sus. Presară cu zahăr, scorţişoară şi rom sau zeamă de lămâie. Pune si câte o bucată de unt. Lasă în cuptor, la nivelul cel mai de sus, la flacără mare timp de 15 minute.

Între timp, bate smântâna, cacaua şiz ahărul pudră într-un bol mare cu un mixer. Amestecă apoi cu iaurtul scurs. Sxcoate bananele peste care pui din zeama lăsată în tavă şi apoi deasupra cu crema cu cacao.