Oare sunt deosebiri între ciorbă şi borş? Nu prea! Borşul se prepară din tărâţe, mălai, pâine neagră, apă şi drojdie de bere. În Moldova, acest ingredient se toarnă în fierturile de legume cu sau fără carne, iar mâncarea rezultată se numeşte borş. Tot aici se pregăteşte deliciosul borş de potroace, care se poate acri atât cu borş, cât şi cu zeamă de varză. Ciorbele seamănă cu borşul, dar se pot acri şi cu corcoduşe, oţet sau chiar numai cu roşii.

Ingrediente (6-7 porţii)

3 cartofi
1 sfeclă roşie
1 ceapă
1 mână mazăre
2 morcovi
½ ţelină
2 linguri ulei
sare
piper
500 ml borş

Mod de preparare

Speli, cureţi şi tai legumele după dorinţă, iar ţelina şi morcovii îi dai prin răzătoare. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, morcovii şi ţelina. Potriveşti gustul de sare şi piper şi torni apă. După 10 minute pui cartofii, sfecla, iar după alte 10 minute adaugi mazărea. Laşi să se combine aromele şi torni borşul. Mai dai câteva clocote şi opreşti focul. Poţi servi borşul cald sau rece.

Loading...