O budincă uşoară e bună şi la micul dejun şi ca desert, plus că nu ia mult timp s-o prepari.

De ce ai nevoie ca să faci budincă de lămâie:

3 ouă

500 g smântână

coaja de la 1 lămâie
1 lingură zeamă de lămâie

50 g făină

100 g zahăr tos

1 praf de sare

unt, pentru uns

pesmet, pentru tapetat

zahăr pudră, pentru decor

Cum prepari budincă de lămâie:

Amesteci smântâna cu gălbenuşurile, sarea şi coaja de lămâie. Baţi albuşurile spumă tare, pui zahărul şi zeama de lămâie şi continui să mixezi până se întăreşte albuşul. Adaugi smântâna alternativ cu făina şi amesteci de jos în sus, după fiecare.

Torni compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Dai la cuptorul încins 30 de minute. Când e gata, laşi budinca 3-4 minute în cratiţă, treci cuţitul pe margine, pui platoul deasupra şi răstorni. O presari cu zahăr pudră şi o serveşti caldă sau rece.

Loading...