Chiar dacă ţii post, nu trebuie să încetezi să te răsfeţi sau să îţi faci poftele. Dacă simţi nevoia de un burger suculent, îţi prezentăm cea mai bună reţetă de burger de post. Ciupercile portobelo sunt recunoscute pentru asemănarea lor incredibilă cu bucăţile de carne. Până şi textura aduce aminte de o friptură. Ai nevoie de câteva ingrediente şi puţin timp la dispoziţie.

Iată ce ai nevoie pentru burgerii vegetali

4 ciuperci portobelo curăţăte 

2 linguri de nuci tocate 

1 căţel de usturoi 

2 linguri de ulei vegetal 

1 ceapă roşie tocată 

3 fire de ceapă verde tocată 

2 linguriţe de oţet de mere 

1 ceaşcă de quinoa gătit 

2 linguri de amidon din porumb 

Chifle fără gluten 

Salată verde 

Felii de roşie 

Maioneză vegetală (opţional)  

Sos iute 

Mod de preparare pentru burgerii de post  

Încinge cuptorul la 180de grade. Pune ciupercile, nucile, usturoiul şi 1 lingură de ulei, sare şi pier într-o tavă pe care ai pus foaie de copt. Lasă-le 10-20 de minute în cuptor şi scoate-le să se răcească.

Citeşte şi: Chifle pufoase cu usturoi şi ierburi

Într-un robot de bucătărie, conţinutul din tavă, ceapa roşie, verde şi oţetul până devin o pastă. Transferă amestecul într-un bol curat şi toarnă peste quinoa. Adaugă amidonul şi amestecă. Lasă amestecul la frigider pentru 2 ore. 

Citeşte şi: Maioneză din avocado fără ou

Încinge cuptorul şi formează chifteluţe din amestecul din bol. Pune-le într-o tavă cu folie de copt şi dă-le la cuptor pentru 10 minute. Prăjeşte chiflele şi asamblează burgerul folosind frunze de salată şi felii de roşie.

Sursa: https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/a38846/mushroom-quinoa-burger-recipe/

 

Loading...