Friptură de porc cu sparanghel şi ciuperci

Friptură de porc cu sparanghel şi ciuperci jpeg

O friptură de porc cu sparanghel şi ciuperci este un preparat elegant şi savuros  atât pentru mesele obişnuite în familie, cât şi pentru cele mai speciale.

Ingrediente

60 g unt

1 căţel de usturoi

1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat

1 lingură de mărar proaspăt tocat

coaja de la o lămâie

500 g cotlet de porc

1 ceapă albă tocată mărunt

450 g sparanghel

250 g ciuperci champinion

Mod de preparare

Într-un vas mic amesteci 3 linguri de 20 g unt, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, coaja de lămâie, sare şi piperul.

Asezonezi carnea cu sare şi piper.

Topeşti o lingură de unt într-o tigaie. Pui friptura şi laşi 4-5 minute pe fiecare parte.

Topeşti untul rămas în aceeaşi tigaie. Adaugi ceapa, sparanghelul şi ciupercile. Le laşi până când ciupercile devin maronii, aproximativ 3-4 minute.

Serveşti imediat adăugând deasupra sosul de unt.

Sursa: Damn Delicious

Damn Delicious