Melcişori cu sos de mazăre şi şuncă afumată

Melcisori cu sos de mazare si sunca afumata jpeg

Renumitul bucătar Jamie Oliver îţi recomandă o reţetă foarte rapidă şi absolut delicioasă. Acest sos care se prepară cu bacon afumat şi mazăre dulce va deveni repede preferatul tău şi al întregii familii – în doar 5 minute este gata! Încearcă şi tu aceşti melcişori cu sos de mazăre şi şuncă afumată.

Melcişori cu sos de mazăre şi şuncă afumată – Ingrediente (4 porţii)

6 felii de şuncă afumată 1 legătură mică de mentă proaspătă 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru măcinat 1 cub de supă de pui concentrată, opţional 400 g paste melcişori, nefierte ulei de măsline 300 g mazăre congelată sau proaspătă 2 linguriţe cu vârf de smântână grasă 1 lămâie

Melcişori cu sos de mazăre şi şuncă afumată – Mod de preparare

Tai şunca bucăţi mici, alegi frunzele de mentă şi arunci tulpinile. Dai parmezanul prin răzătoarea cea mai fină. Fierbi apă cu sare până dă în clocot şi arunci în ea cubul de supă concentrată (dacă foloseşti). Amesteci până când se dizolvă, apoi adaugi pastele melcişori şi le fierbi conform indicaţiilor de pe pachet.

Încingi o tigaie mare la foc mediu şi adaugi o cantitate generoasă de ulei de măsline. Pui şunca afumată în tigaie, presari puţin piper şi o căleşti până se rumeneşte şi bucăţile devin crocante.

Între timp, tai frunzele de mentă cât mai fin. Imediat ce şunca s-a rumenit şi a căpătat o culoare aurie, adaugi mazărea congelată sau proaspătă şi agiţi bine tigaia. După aproximativ un minut, adaugi smântâna grasă şi menta tocată, peste şuncă şi peste boabele de mazăre. Scurgi melcişorii într-o sită, într-un bol mare, şi păstrezi o cană din apa în care au fiert pastele.

Adaugi melcişorii în tigaia încăpătoare. Tai lămâia şi storci zeama peste paste, iar când mâncarea începe să fiarbă şi să facă bule, o iei de pe foc. Sosul ar trebui să fie cremos şi delicios, dar dacă este prea dens, adaugi un strop din apa în care au fiert pastele, ca să îl mai subţiezi. Pui parmezanul ras şi agiţi bine tigaia, ca să se amestece ingredientele.

Împarţi pastele în 4 farfurii sau boluri şi le serveşti alături de o salată verde cu un dressing simplu, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Paste cu pui şi sos cremos FOTO

Paste cu pui şi sos cremos FOTO

Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO

Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Cea mai simplă reţetă de paste cu sos de roşii

Cea mai simplă reţetă de paste cu sos de roşii