Miniprăjiturile cu mousse de ciocolată îi vor cuceri pe oaspeţii tăi. Aceste deserturi cremoase sunt uşoare şi pot fi preparate în avans. 

 


  • Pregătire:1 h
  • Porții:6
  • Gătire:1 h
  • Timp total:2 h
  • Categorie:desert, creme
Ingrediente
Pentru blat
● 2 ouă
● 75 g zahăr
● 1 lingură cacao
● 50 g făină
● 1 lingură unt
 
Pentru mousse-ul de ciocolată neagră
● 300 ml smântână lichidă
● 100 g ciocolată neagră
● 1 lingură esenţă de rom
● 2 linguri apă rece
● 5 g gelatină
 
Pentru mousse-ul de ciocolată albă
● 400 ml smântână lichidă
● 200 g ciocolată albă
● 7 g gelatină
 
Pentru decor
● 50 g ciocolată neagră răzuită
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru blat, topeşti untul şi-l laşi la răcorit. Baţi ouăle cu zahărul până devin o cremă albicioasă. În această compoziţie pui făina şi pudra de cacao cernute. Torni untul topit şi răcorit şi amesteci bine. Răstorni aluatul într-o formă dreptunghiulară, 15x20, în care ai întins hârtie de copt, şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 15-20 de minute.
 
Între timp, pregăteşti mousse- ul de ciocolată neagră. Hidratezi gelatina în apă rece. Baţi 200 ml de smântână rece până devine cremoasă. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. După ce s-a răcit, o amesteci cu restul de smântână lichidă. Aşezi gelatina pe foc câteva secunde, până se topeşte, dar fără să dea în clocot! În gelatină încorporezi o lingură de cremă de frişcă şi o laşi să se răcească.
 
Restul de frişcă bătută îl amesteci cu compoziţia de ciocolată. Baţi amestecul cu mixerul, adaugi gelatina, romul şi continui să mixezi. Îl laşi deoparte. Între timp, faci mousse-ul de ciocolată albă. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Rupi ciocolata bucăţi mici, adaugi 200 ml de smântână lichidă şi le aşezi pe foc până se topeşte ciocolata. După ce amestecul s-a răcorit, încorporezi gelatina şi îl laşi deoparte. Baţi restul de smântână rece până devine cremoasă, apoi o încorporezi în mousse.
 
Din blatul răcit, cu ajutorul unor inele de patiserie, decupezi 6 forme pe care le laşi în inele. Peste fiecare bucată de blat pui câte un strat de mousse de ciocolată neagră. Dai ormele la frigider o oră. După aceea, adaugi câte un strat de ciocolată albă şi le dai din nou la frigider, peste noapte. Decorezi miniprăjiturile cu ciocolată neagră răzuită. 
 
FOTO: Profimedia
Loading...