Dacă ţi-ai propus să ai mai multă grijă de oasele tale şi să le protejezi de osteoporoză, include mai des în dieta ta alimente bogate în calciu şi vitamina D. Reţeta de mai jos a fost special concepută de specialişti şi conţine ingrediente bogate în calciu şi vitamina D, care te vor ajuta să consolidezi şi să construieşti un sistem osos sănătos. Calciul, aşa cum poate ştii deja, este important pentru sănătatea oaselor. Vitamina D creşte absorbţia acestuia şi poate contribui la un sistem osos sănătos şi puternic.

Paste cu linte şi broccoli (osteoporoză) – Ingrediente

400 g broccoli
1 ceapă
1 căţel de usturoi
70 g caise deshidratate
150 g penne sau alt tip de paste
70 g linte roşie
80 g brânză ricotta
4 linguri ulei de măsline
1 linguriţă fulgi de ardei iute uscat
sare, după gust

Paste cu linte şi broccoli (osteoporoză) – Mod de preparare

Tai broccoli în bucheţele mai mici. Tai ceapa şi caisele deshidratate în fâşii subţiri şi mărunţeşti usturoiul. Fierbi pastele (sau pennele) şi lintea în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Cu 4 minute înainte de încheierea timpului de fierbere, adaugi broccoli.

Încălzeşti 4 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă. Sotezi ceapa şi usturoiul 2 minute, apoi adaugi caisele şi rumeneşti 1 minut. Scurgi pastele, lintea şi broccoli şi păstrezi 200 ml din apa în care au fiert.

Amesteci pastele, boabele de linte, broccoli şi apa (în care au fiert anterior) în cratiţa cu amestecul de usturoi şi caise deshidratate. Laşi mâncarea să fiarbă la foc mic câteva minute. Condimentezi cu sare şi o jumătate de linguriţă sau 1 linguriţă de fulgi de ardei iute. Adaugi la final brânza ricotta şi amesteci pastele uşor. Serveşti acest preparat cald. Dacă vrei, decorezi cu pătrunjel.

Sursa: www.iofbonehealth.org. Foto: inspiralized.com

Loading...