Plăcintă aperitiv cu şuncă şi ouă
Cu siguranţă nu ai mai preparat o astfel de plăcintă până acum, însă noi îţi garantăm că este cea mai bună şi mai rapidă opţiune pentru platoul festiv.
De ce ai nevoie pentru plăcintă
1 pachet aluat foitaj
400 g şuncă
8-10 ouă
1 ceapă
1 roşie
pătrunjel
sare
piper
1 ou, pentru uns
Cum se prepară plăcinta aperitiv
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Laşi aluatul să se decongeleze, apoi întinzi puţin foile şi le aşezi în tăvi, ridicând marginile foilor peste cele ale tăvilor.
Toci ceapa şi pătrunjel, după gust, şi pui peste foitaj. Descojeşti roşia, îi storci seminele, apoi o toci şi o pui peste foi. Tai şunca felii subţiri, pe care le aşezi peste foile de aluat. Spargi ouăle direct în tăvi şi spargi gălbenuşurile cu vârful cuţitului, fără însă să amesteci ouăle. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi marginile aluatului peste umplutură, ungi plăcintele cu ou şi le dai la cuptor până când se rumenesc.