Prăjituri fără zahăr. 3 reţete de dulciuri pentru diabetici

prajitura mac fara zahar diabet jpeg

Dacă ai diabet, dar eşti pofticios şi ai mânca oricând ceva dulce, noi îţi propunem aceste reţete de dulciuri pentru diabetici. Prepară şi tu aceste prăjituri fără zahăr şi vei vedea cât de bune şi delicioase sunt.

Reţete de dulciuri pentru diabetici - Prăjitură cu mac

Ingrediente pentru reţete de dulciuri pentru diabetici - Prăjitură cu mac

Pentru blat 500 g făină 150 g smântână 200 g unt 2 ouă 1 cubuleţ drojdie 50 g îndulcitor 1 praf sare coajă rasă de lămâie

200 g seminţe mac

100 ml lapte

1 praf scorţişoară

50-70 g îndulcitor

1-2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru reţete de dulciuri pentru diabetici - Prăjitură cu mac

Laşi toate ingredientele pentru aluat la temperatura camerei. Cerni făina într-un bol şi adaugi untul moale.

Separat, amesteci smântâna cu ouăle bătute şi cu drojdia. Adaugi îndulcitorul, coaja de lămâie, omogenizezi şi torni compoziţia peste făină. Frămânţi până când obţii un aluat pe care-l împarţi în patru, îl înfăşori în folie de aluminiu şi-l dai la frigider 2-3 ore. Pentru umplutură, pui macul într-un bol, iar laptele îl aşezi pe foc şi-l aduci la

punctul de fierbere, apoi îl torni peste mac.

Adaugi îndulcitorul, praful de scorţişoară, zeama de lămâie şi amesteci. Încingi cuptorul şi pregăteşti o tavă rotundă pe care o ungi şi o dai cu făină. Scoţi aluatul şi întinzi trei foi. Aşezi prima foaie pe fundul tăvii, pui mac şi netezeşti. Întinzi o altă foaie, alt strat de mac şi ultima foaie. Dai tava la cuptor 45 de minute şi gata prima prăjitură din seria ducliurilor pentru diabetici.

Reţete de dulciuri pentru diabetici - Tort de cacao cu fistic

Ingrediente pentru dulciuri pentru diabetici - Tort de cacao cu fistic

Pentru aluat

350 g făină

200 g unt

4 ouă

40 g cacao

100 g îndulcitor

1 praf sare

150 ml lapte

1 praf de copt

coaja de la 1 lămâie

Pentru glazură

200 g ciocolată

50 g fistic zdrobit

Mod de preparare pentru dulciuri pentru diabetici - Tort de cacao cu fistic

Amesteci cacaua cu făina şi cu praful de copt. Topeşti untul şi încălzeşti laptele.

Mixezi ouăle cu îndulcitorul până devin albe şi cremoase. Încorporezi în ele, alternând, făina, untul şi laptele, sarea, amestecând continuu. Adaugi coaja de lămâie şi omogenizezi.

Întinzi hârtie de copt, cu partea lucioasă în sus, într-o tavă rotundă şi torni aluatul. Dai tava la cuptorul încins şi ţii până când trece testul scobitorii.

Între timp, prepari glazura. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o torni peste prăjitura călduţă, apoi presari fisticul. Ai văzut cât de uşor se fac aceste dulciuri pentru diabetici?

Reţete de dulciuri pentru diabetici - Chec bicolor

Ingrediente pentru dulciuri pentru diabetici - Chec bicolor

4 ouă

350 g făină

50 g îndulcitor

150 ml ulei

100 ml lapte

1 praf de copt

2 linguri cacao

2 linguri esenţă de vanilie

Pentru glazură

100 g ciocolată neagră

2 linguri unt

Mod de preparare pentru dulciuri pentru diabetici - Chec bicolor

Mixezi ouăle cu îndulcitorul până îşi dublează volumul. Adaugi laptele, uleiul, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. În restul de aluat pui cacaua şi amesteci.

Torni această compoziţie peste cea din tavă şi le amesteci cu o lingură. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Scoţi checul din tavă şi-l îmbraci în glazura făcută din ciocolata topită amestecată cu unt. Şi gata şi a treia prăjitură din seria dulciurilor pentru diabetici.