Risotto cu praz şi parmezan

risotto cu praz si parmezan jpeg

Eşti în căutarea unei mâncări fără gluten? Atunci e musai să încerci această reţetă de risotto cu praz şi parmezan. Vei descoperi un preparat perfect pentru persoanele care au intoleranţă la gluten (boala celiacă).

Ingrediente

1,125 l supă de pasăre fără gluten (poate fi şi din comerţ) 1 lingură ulei de măsline 1 praz, curăţat, tăiat rondele subţiri 440 g orez alb 70 g parmezan ras fin parmezan ras grosier, pentru servire sare piper

Mod de preparare

Fierbi supa de pasăre într-o cratiţă, reduci flacăra şi fierbi la foc mic.

Încingi uleiul într-o altă cratiţă, la foc mediu. Căleşti prazul, amestecând, aproximativ 3 minute, până când se înmoaie. Adaugi orezul şi fierbi, amestecând, cam 2 minute, până când boabele se par sticloase.

Torni aproximativ 125 ml de supă fierbinte peste orez şi amesteci continuu cu o lingură de lemn, la foc mediu, până când lichidul este complet absorbit. Torni restul de supă, câte o cană o dată, amestecând până se evaporă lichidul înainte de a adăuga următoarea cană de supă. Continui procedura 15 minute sau până când boabele sunt moi, iar risotto-ul este cremos. Iei vasul de pe foc. Încorporezi parmezanul ras fin. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Împarţi orezul în farfurii şi dercorezi cu parmezan ras sau feliat şi serveşti cald.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au