De la fructe şi smoothie-uri, la nuci şi seminţe hrănitoare, ai nevoie în sezonul rece de câţiva aliaţi care să îţi stimuleze imunitatea. Această reţetă de salată cu morcovi, kale şi brânză feta îţi va proteja familia de gripă şi răceala şi va avea grijă de sistemul vostru imunitar.

Luptă contra bolilor cu această salată proaspătă şi sănătoasă, care conţine varză kale, bogată în carotenoizi, şi morcovi, o legumă bogată în vitamina C.

Salată cu morcovi, kale şi brânză feta – Ingrediente

1 legătură de Kale
1 lingură ulei de măsline
½ ceapă roşie, tocată
2 morcovi, daţi prin răzătoare
1 dovlecel, dat prin răzătoare
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper negru măcinat
120 ml apă
40 g stafide (sau coacăze ori merişoare uscate)
100 g brânză feta, fărâmiţată

Salată cu morcovi, kale şi brânză feta – Mod de preparare

Speli frunzele de kale cu grijă, tai codiţele şi vinişoarele, pe care le arunci. Toci frunzele nu foarte mărunt.

Într-o tigaie adâncă, adaugi uleiul de măsline şi căleşti ceapa roşie la foc mediu, până se înmoaie, aproximativ 6 minute. Adaugi varza kale tocată, morcovii, dovleceii, ¼ linguriţă sare, piperul şi apa.

Acoperi tigaia şi le rumeneşti în continuare, amestecând de două ori, până când legumele se înmoaie, între 10 şi 15 minute. Iei tigaia de pe foc, pui stafidele, brânza feta şi restul de sare. Serveşti salata cu o porţie de orez brun pe care îl prepari conform indicaţiilor de pe pachet.

Sursa + foto: www.todaysparent.com

Smoothie cu banană şi ghimbir (imunitate)

Salată de roşii cu hrean (imunitate)

Somon la grătar cu roşii şi busuioc (imunitate)

Hummus cu sfeclă roşie (imunitate)

Loading...