Acest sufleu delicios este foarte pufos şi foarte aromat. În plus, reţeta este fără gluten, aşa că poate fi încercată şi de persoanele care au boala celiacă.

Ingrediente (6 porţii)

ulei, pentru uns tava
680 g fasole verde, curăţată şi tăiată
½ legătură mărar
4 ouă
4 linguri unt
1/3 cană făină fără gluten sau făină de orez
1 ½ cană lapte
¼ linguriţă sare
piper negru măcinat
2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă coajă de lămâie
3 linguri parmezan ras
½ linguriţă sare

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 °C. Ungi o tavă termorezistentă sau un vas ceramic pentru sufleu cu ulei.

Fierbi tecile de fasole verde în apă clocotită, 5 minute, apoi le scurgi.

Le pui într-un blender cu mărarul şi le pasezi până obţii un piure. Adaugi gălbenuşurile şi amesteci din nou la blender.

Într-o cratiţă, topeşti untul, adaugi făina şi amesteci cu un tel. Adaugi laptele şi amesteci din nou. Ţii pe foc câteva minute, până când sosul devine cremos. Nu laşi să dea în clocot. Condimentezi cu sare şi piper.

Într-un bol mare, amesteci compoziţia de fasole verde cu sosul alb, parmezanul, zeama şi coaja de lămâie.

În alt vas, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi treptat în compoziţia de fasole verde.

Răstorni amestecul în vasul ceramic de sufleu şi dai la cuptor 20 de minute.

După acest timp, reduci temperatura cuptorului la 180 °C şi mai ţii la cuptor încă 5 minute. Serveşti imediat acest sufleu de fasole verde.

Sursa + foto: www.food.com

Loading...