Fără carne, doar cu mai multe legume, iată reţeta unei supiţe uşoare şi sănătoase - supa groasă cu legume de vară.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă groasă cu legume de vară:

2 linguri ulei
2 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi
1 ceapă, tăiată fin
1 dovlecel, tocat
1 roşie, tocată
1 mână frunze de ţelină, tocate
1 mână de fasole verde
1 mână de mazăre
1 litru supă de legume fierbinte
90 g paste mici
sare şi piper

Cum prepari supă groasă cu legume de vară:

Pui fasolea la fiert în apă cu puţină sare. O ţii 3-4 minute înainte s-o iei de pe foc, apoi o treci sub jet de apă rece. O dai deoparte.

Într-o cratiţă, la foc mic, căleşti în ulei usturoiul, morcovul, ceapa şi dovlecelul circa 10 minute, până se înmoaie. Adaugi şi roşia, frunzele de ţelină şi mazărea, apoi torni supa fierbinte. Laşi să fiarbă, apoi adaugi pastele, sare şi piper. Reduci focul şi mai ţii 8 minute, pui fasolea  opărită şi continui să fierbi încă 2 minute. Verifici gustul şi mai asezonezi  cu sare şi piper, dacă e nevoie.

Sursa: http://allthatimeating.co.uk

Loading...
Evaluează articolul