A venit toamna şi acum se coc din ce în ce mai multe fructe şi legume pline de vitamine. Profită şi tu de roadele anotimpului pe care le vei găsi la toate tarabele din pieţe şi alege să prepari una din aceste trei reţete tradiţionale româneşti de toamnă.

Trei reţete tradiţionale româneşti de toamnă

 

Reţetă de zacuscă cu vinete şi ardei

 

Ingrediente

  • 3 kg vinete coapte, curăţate şi scurse bine
  • 2 kg ardei şi gogoşari copţi şi curăţaţi (proporţia de ardei/gogoşari poate să fie variabilă – de preferat, la fel să-i faceţi pe tablă sau grătar)
  • 2 kg ceapă albă 
  • 3 l bulion de roşii
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de sare sau după gust
 
*Sfat: pregătiţi legumele la tablă sau grătar pentru a le da o uşoară aromă de fum.
 
 

Plăcintă cu dovleac

 

Ingrediente

 
  • 300 g făină albă
  • 250 g zahăr
  • 170 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 5 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilat
  • Opţional, se pot pune diferite arome: coajă rasă de lămâie sau portocală etc.
  • Dovleac ras (gramajul poate varia, în funcţie de preferinţă, dar e suficient cam un vas de 500 ml plin cu dovleac gata ras)
  • Zahăr, după gust (În general, maxim 100 de grame este suficient)
  • Opţional, se pot adăuga stafide, nuci, scorţişoară sau alte ingrediente aromatice.
 
 

Tartă cu gutui şi mere

 

Ingrediente

 
  • 2 mere
  • 1 lingură făină
  • 2 linguriţe zahăr pudră
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 60 ml apă rece
  • 4 gutui
  • ½ linguriţă oţet
  • ½ linguriţă sare
  • 65 g unt, cubuleţe
  • 2 linguri coniac
  • 270 g făină
 
Loading...