Miros îmbietor, un gust de excepţie şi un prânz pe săturate, asta te aşteaptă dacă alegi să urmezi recomandarea noastră şi să găteşti această reţetă de varză călită cu carne. E un real deliciu culinar! 

Ingrediente Varză călită cu carne

  •  200 g cârnaţi semiafumaţi
  •  250 g carne de porc dezosată
  •  150 g bacon  1-2 linguri ulei
  •  1 kg varză murată
  •  3 linguri bulion
  • 2 cepe
  •  3 căţei usturoi feliat
  • 1 morcov ras
  • 200 ml vin roşu
  •  verdeaţă

Mod de preparare Varză călită cu carne

1. Tai varza şi o storci. Separat, într-o tigaie rumeneşti baconul feliat şi îl dai deoparte. În grăsimea rămasă torni uleiul, pui carnea tăiată cuburi şi o rumeneşti pe toate părţile, o scoţi, adaugi cârnaţii feliaţi, îi prăjeşti şi îi aşezi lângă carne şi bacon. Tai ceapa mărunt şi o căleşti până devine translucidă, adaugi usturoiul şi morcovul. Ţii până scade zeama, apoi amesteci toate ingredientele cu varza, adaugi bulionul şi torni vinul.

2 Dai vasul acoperit la cuptorul încins, aproximativ 2 ore. Dacă este nevoie, mai torni apă. Serveşti mâncarea cu deocrată cu verdeaţa preferată.

 

Loading...