Destinate în trecut persoanele în convalescenţă, supele au evoluat în sute de sortimente, care mai de care mai gustoase şi mai fanteziste. Recomandarea noastră este supa de roşii pe care o puteţi savura alături de cei dragi!

 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:5
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:supe, ciorbe
Mod de preparare

1 kg roşii
2 cepe
1 căţel de usturoi
½ linguriţă busuioc
½ linguriţă oregano
3 linguri
ulei
500 ml supă de legume
sare, piper

Pentru crema de seminţe:
200 g seminţe dovleac prăjite
100 g unt
sare

Pentru supă, speli roşiile, le opăreşti pentru a le curăţa de coajă. Le tai cubuleţe şi le dai la blender. Cureţi ceapa şi o căleşti în prealabil. Pui ceapa şi usturoiul călite peste supa de legume caldă. Adaugi sucul de roşii şi laşi să fiarbă 20 de minute. Presari oregano şi busuiocul, condimentezi cu sare şi piper după gust şi laşi să dea în clocot, la foc mic, încă 10 minute.

Pentru cremă, pisezi seminţele de dovleac prăjite cu sucitorul şi le pui într-un vas. Le amesteci cu untul şi cu sare, după gust. Serveşti supa caldă sau rece, cu pâine unsă cu cremă de seminţe de dovleac!

 

Loading...
Evaluează rețeta