Supă de roşii

Supa de rosii jpeg

Destinate în trecut persoanele în convalescenţă, supele au evoluat în sute de sortimente, care mai de care mai gustoase şi mai fanteziste. Recomandarea noastră este supa de roşii pe care o puteţi savura alături de cei dragi! ;

Pentru supă, speli roşiile, le opăreşti pentru a le curăţa de coajă. Le tai cubuleţe şi le dai la blender. Cureţi ceapa şi o căleşti în prealabil. Pui ceapa şi usturoiul călite peste supa de legume caldă. Adaugi sucul de roşii şi laşi să fiarbă 20 de minute. Presari oregano şi busuiocul, condimentezi cu sare şi piper după gust şi laşi să dea în clocot, la foc mic, încă 10 minute.

Pentru cremă, pisezi seminţele de dovleac prăjite cu sucitorul şi le pui într-un vas. Le amesteci cu untul şi cu sare, după gust. Serveşti supa caldă sau rece, cu pâine unsă cu cremă de seminţe de dovleac!

  • Porții: 5
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: supe, ciorbe

Mod de preparare

1 kg roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi ½ linguriţă busuioc ½ linguriţă oregano 3 linguri ulei 500 ml supă de legume sare, piper

200 g seminţe dovleac prăjite

100 g unt

sare