Gogoşi cu dovleac copt

Nimeni nu va rezista în faţa unui platou cu gogoşi calde, pudrate cu zahăr. Dacă le adaugi şi dovleac copt în compoziţie vei avea unul dintre cele mai apetisante deserturi de sezon.
De ce ai nevoie pentru gogoşi
800 g făină
1 praf de sare
7 g drojdie
50 ml apă caldă
400 g piure de dovleac copt
200 g iaurt grecesc
1 portocală
1 lămâie
1 ou şi 1 gălbenuş
2 linguri zahăr
75 ml lapte
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră
Cum se prepară gogoşile
Combini sarea cu făina şi torni apa caldă în care ai dizolvat, în prealabil, drojdia. Începi să frămânţi şi adaugi piureul de dovleac copt, iaurtul, zeama de portocală, coaja de lămâie, oul, gălbenuşul şi zahărul. Frămânţi până se omogenizează, apoi torni treptat laptele călduţ. Când obţii un aluat moale, dar care nu se mai prinde de degete, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la crescut cel puţin 2 ore.
Întinzi o foaie din aluat şi decupezi gogoşile. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti gogoşile pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pudrate cu zahăr.