Tartă cu portocale

Am preparat azi o tartă cu portocale, pentru ca toţi cei dragi iubesc acest fruct. Despre el aş vrea să vă spun câteva lucruri azi, în special despre felul în care este apreciat pe diferite meleaguri ale lumii. Aşadar, sosurile chinezeşti sunt de multe ori aromate cu coajă de portocală uscată sau proaspătă. Ea este un ingredient important pentru preparatele de legume şi de carne, gătite în tradiţionalul wok. Bucătarii englezi folosesc sucul de portocală ca aromatizant pentru tocăniţele cu carne şi ca bază pentru sosuri dulci-acrişoare. Dar să ne întoarcem la desertul nostru, tartă cu portocale.
Tartă cu portocale - Ingrediente (12 porţii)
Pentru aluat 200 g făină 125 g unt 1 gălbenuş 2 linguri apă 1 praf de sare
250 g mascarpone
6 portocale
6 linguri zahăr pudră
1 plic gelatină roşie
Tartă cu portocale - Mod de preparare
Făina se pune într-un bol, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă cu vârful degetelor. Se încorporează gălbenuşul, apa, praful de sare şi se amestecă până se obţine un aluat omogen, care se lasă la rece 30 de minute. Nu se frământă mult timp aluatul pentru că devine sfărâmicios.
Se întinde aluatul într-o formă de tartă şi se înţeapă cu furculiţa. Se aşază peste el hârtie de copt şi boabe de fasole. Se coace 15-20 de minute la foc mic, se îndepărtează fasolea şi se lasă la răcit. Se amestecă crema mascarpone cu zahărul pudră, zeama şi coaja rasă de la o portocală mare şi crema se întinde peste aluatul de tartă. Se curăţă şi se taie felii trei portocale şi se aşază peste cremă. Se fierbe gelatina în zeama de la portocalele rămase şi se lasă puţin să se răcească. Se toarnă peste tartă şi se dă la rece pentru o oră.