Aperitivul este cel care invită oamenii la masă, aşadar trebuie să fie cât mai gustos. Iar invitaţii vor fi cu siguranţă impresionaţi de aceste batoane cu şuncă şi sos de smochine.

De ce ai nevoie pentru batoane cu şuncă şi sos de smochine

1 foaie foitaj

1 ou

seminţe de susan

6 felii şuncă

2 cepe

50 ml oţet de mere

200 ml apă

100 g smochine uscate

1 lingură ulei de măsline

1 lingură zahăr brun

1 praf ghimbir

1 praf scorţişoară

1 praf de sare

Cum se prepară batoane cu şuncă şi sos de smochine

Hidratezi smochinele tăiate în apă caldă. Toci ceapa şi o căleşti în ulei, iar când devine sticloasă pui smochinele, apa în care au stat şi zahărul. Laşi să fiarbă 5 minute şi adaugi oţetul şi condimentele. Ţii pe foc până capătă consistenţa unui gem.

Tai aluatul fâşii, îl ungi cu ou şi presari seminţe de susan. Aşezi batoanele în tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le înveleşti în fâşii de şuncă şi le serveşti cu sos de smochine.

Sursa foto http://www.juegodesabores.es

Loading...
Evaluează articolul