Când ai poftă de o ciorbiţă cu verdeaţă şi trebuie să pui ceva cărniţă pentru familie, iată o reţetă super!

De ce ai nevoie ca să găteşti borş de salată verde cu costiţă afumată:

3-4 căpăţâni de salată

1 ceapă

2-3 căţei de usturoi

150-200 g costiţă afumată

1-2 linguri ulei

500 ml borş

1 gălbenuş

50 g smântână

sare

boia

1 lingură apă rece

½ legătură leuştean

Cum prepari borş de salată verde cu costiţă afumată:

Cureţi şi toci ceapa. Speli bine salata, desfăcând frunză cu frunză, apoi le rupi fâşii mai mici şi pui la fiert, în 3 l apă cu sare.
Prăjeşti costiţa în ulei până se rumeneşte, adaugi usturoiul şi boia, după gust, apoi răstorni în oală. Când salata s-a înmuiat, adaugi borşul fiert în prealabil, dai câteva clocote şi iei de foc. Freci bine gălbenuşul cu smântâna şi cu o lingură de apă rece, adaugi puţină zeamă din supă, apoi torni în ciorbă şi amesteci. Laşi să clocotească 10 minute şi opreşti focul. Serveşti cu leuştean proaspăt tocat.

Loading...
Evaluează articolul