Când ai poftă de o ciorbiţă cu verdeaţă şi trebuie să pui ceva cărniţă pentru familie, iată o reţetă super!

De ce ai nevoie ca să găteşti borş de salată verde cu costiţă afumată:

3-4 căpăţâni de salată

1 ceapă

2-3 căţei de usturoi

150-200 g costiţă afumată

1-2 linguri ulei

500 ml borş

1 gălbenuş

50 g smântână

sare

boia

1 lingură apă rece

½ legătură leuştean

Cum prepari borş de salată verde cu costiţă afumată:

Cureţi şi toci ceapa. Speli bine salata, desfăcând frunză cu frunză, apoi le rupi fâşii mai mici şi pui la fiert, în 3 l apă cu sare.
Prăjeşti costiţa în ulei până se rumeneşte, adaugi usturoiul şi boia, după gust, apoi răstorni în oală. Când salata s-a înmuiat, adaugi borşul fiert în prealabil, dai câteva clocote şi iei de foc. Freci bine gălbenuşul cu smântâna şi cu o lingură de apă rece, adaugi puţină zeamă din supă, apoi torni în ciorbă şi amesteci. Laşi să clocotească 10 minute şi opreşti focul. Serveşti cu leuştean proaspăt tocat.

Loading...