Budincă de carne cu mămăligă

budinca carne mamaliga jpeg

Poate că e mai simplu de preparat o porţie zadravănă de mămăligă cu brânză şi smântână. Dar, dacă vei găti această budincă de carne cu mămăligă vei obţine un fel de mâncare special de care nu te vei mai sătura.

Budincă de carne cu mămăligă - Ingrediente

600 g carne tocată amestec 1 lingură boia de ardei 1 lingură pastă de tomate 1 ceapă mare sare piper 400 ml lapte 200 g mălai 200 g brânză tare 80 g pesmet

Budincă de carne cu mămăligă - Mod de preparare

Se amestecă carnea tocată cu boiaua de ardei, pasta de roşii şi ceapa tocată. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se pune amestecul într-un vas mic termorezistent uns şi tapetat. Se întinde uniform şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 20 de minute.

Se toarnă 400 ml de apă într-o cratiţă, se adaugă laptele, un praf de sare şi când dă în fiert se pune mălaiul în ploaie şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, amestecând constant. Se adaugă brânza rasă, se amestecă şi se întinde peste carnea din vas. Pesmetul se prăjeşte uşor într-o tigaie fără grăsime, se presară peste mămăligă şi se apasă uşor cu o lingură. Se introduce din nou în cuptor şi se mai coace 15-20 de minute, la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească 15 minute, după care se taie bucăţi.