Budincă de cartofi şi cârnaţi
Budinca de cartofi si carnati este o mâncare apetisantă pe care o poţi prepara în tihnă în aceste week-end.
Ingrediente
400 g cartofi 2 chifle 50 ml lapte 2 cepe roşii ½ tijă de ţelină 250 g cârnaţi 3 ouă 50 g unt sare piper
Mod de preparare
Cartofii bine spălaţi se fierb, în coajă, în apă cu sare. Fierţi şi puţin răciţi se curăţă şi se zdrobesc. Chiflele se curăţă de coajă şi miezul se pune la înmuiat în lapte.
Se taie rondele ceapa şi cârnaţii, ouăle se bat ca pentru omletă şi se pun peste miezul înmuiat. Se adaugă cartofii zdrobiţi, cârnaţii, ceapa şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se amestecă bine şi se pune compoziţia într-un vas uns cu unt.
Se dă vasul cu budinca de cartofi si carnati la cuptor pentru 35-40 minute până ce se formează o crustă aurie. Budinca de cartofi si carnati se serveşte cu rondele din tijă de ţelină şi inele de ceapă, cu frunze de ţelină, tocate sau nu.
Budinca de paste cu branza si marar
Budinca de paste cu branza si marar
sursa foto: Photoland/ImageFood