Poate fi garnitură sau poate fi un fel de mâncare de sine stătător. Oricum vei alege să serveşti această budincă de orez cu legume vei avea parte de un preparat apetisant. 

1 tavă

Dificultate medie

1 oră

Ingrediente

200 g orez

1 ceapă

1 ardei

1 morcov

1 dovlecel

150 g telemea rasă

4 linguri ulei

500 ml supă de legume

3 ouă

1 linguriţă oregano

sare

piper

unt pentru uns tava

1 lingură iaurt gras, pentru decor

pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Căleşti ceapa în uleiul bine încins, apoi adaugi legumele mărunţite, orezul şi supa de legume. Potriveşti gustul cu ­sare, piper şi oregano. Laşi pe foc până scade zeama. După ce amestecul s-a răcit, încorporezi ouăle bătute şi brânza.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi bagi la cuptorul bine încins până devine aurie.

Serveşti budinca decorată cu iaurt şi cu frunze de pătrunjel.

Loading...
Evaluează articolul