Aroma şi gusul acrişor al unei prune sunt deliciul acestei reţete de budincă de prune uscate. Bucură-te şi tu de acest gust ademenitor!

Ingrediente pentru budincă de prune uscate

Pentru blat
200 g prune uscate
100 g făină
75 g zahăr
1 plic cu zahăr vanilat
2 linguri ulei
50 g smântână
3 ouă
sare

Mod de preparare pentru budincă de prune uscate

Se acoperă prunele cu apă călduţă şi se lasă 30 de minute să se hidrateze, apoi se scurg de apă şi se scot sâmburii. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă treptat uleiul, smântâna, sarea, iar la sfârşit se adaugă făina. Se amestecă totul foarte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă, unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se pun prunele, apoi forma se introduce în cuptorul bine încălzit, pentru 30 de minute, la foc potrivit. Budinca de prune uscate se taie direct în formă, după răcirea completă.

Loading...
Evaluează articolul