Budincă de vanilie şi ciocolată cu frişcă

budinca ciocolata frisca jpeg

Gata în numai 45 de minute, această budincă de vanilie şi ciocolată cu frişcă este deliciul recomandat pentru întreaga familie.

Ingrediente pentru budincă de vanilie şi ciocolată cu frişcă

Pentru crema de ciocolată 250 g ciocolată amăruie 100 ml lapte 4 ouă 50 g unt 2 linguri coniac 2 linguri zahăr 1 praf de sare

3 ouă

150 g zahăr

1 esenţă de vanilie

2 linguri făină

500 ml lapte

10 g unt

1 linguriţă cacao

150 g frişcă

frunze de mentă

Mod de preparare pentru budincă de vanilie şi ciocolată cu frişcă

Se topeşte ciocolata în bain-marie şi se fierbe împreună cu un praf de ­sare, laptele şi untul, amestecând mereu până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă gălbenuşurile şi coniacul, apoi se ia compoziţia de pe foc. Când ­este rece, se adaugă albuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă bine.

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, esenţa de vanilie şi făina. Se diluează cu jumătate din cantitatea de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. După ce se răceşte compoziţia, se freacă cu untul şi se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Un sfert din ea se amestecă cu cacaua. Se împarte puddingul cu cacao în şase cupe de servit, se pune cel de vanilie şi se adaugă deasupra crema de ciocolată. Se lasă la rece circa 1-2 ore. Se servesc garnisite cu frişcă şi cu câte o frunză de mentă.