Carne afumată în crustă FOTO

carne afumata in crusta jpeg

Crăciunul ne prinde alături de cei dragi, pe care-i putem bucura cu o reţetă deosebită: afumătură în crustă. Este un preparat care se păstrează bine de pe o zi pe alta. Asta dacă-ţi va mai rămâne ceva şi pentru a doua zi...

Ingrediente (6 porţii)

2 ouă 16 g drojdie 1 vârf de cuţit zahăr 400 g făină de secară 1 praf de sare 800 g ceafă de porc afumată 2 rămurelecimbru 1 lingură chimen

Mod de preparare

Baţi uşor ouăle, pui drojdia, zahărul, o lingură de făină şi laşi să crească timp de 30 de minute.

image

Cerni făina într-un castron, adaugi amestecul cu drojdie, un praf de sare şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l laşi la crescut 30 de minute.

image

Întinzi aluatul în foaie, presari puţină făină, pui frunze de cimbru verde, bucata de ceafă afumată şi o îmbraci bine cu aluat.

image

Tai uşor cu un cuţit, de-a curmezişul, aluatul pe partea de sus, uzi cu puţină apă şi presari chimenul. O aşezi pe hârtie de copt într-o tavă şi coci 45 de minute. Laşi să se răcească, apoi o tai felii.

image