Când ai poftă de o porţie de cartofi la cuptor, încearcă reţeta cu caşcaval şi şuncă, pentru o masă săţioasă şi foarte gustoasă.

Ingrediente

300 g şuncă, feliată
1 kg cartofi, spălaţi şi tăiaţi rondele
1 lingură unt
2 linguri făină
470 ml lapte
100 g caşcaval sau brânză cheddar
½ linguriţă usturoi pudră
½ linguriţă ceapă pudră
1 linguriţă boia
sare

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Aşezi jumătate din cantitatea de cartofi într-o tavă, apoi continui cu un strat de 150 g şuncă, restul de cartofi şi şunca rămasă. Încălzeşti untul, la temperatură medie, până când se topeşte în totalitate şi amesteci cu făina încă 1 minut. Torni treptat laptele şi combini cu usturoiul pudră, ceapa şi sare, după gust. Laşi pe foc până aproape să dea în clocot, apoi încorporezi caşcavalul ras. Dai deoparte.

Torni sosul uniform peste cartofi şi şuncă. Presari boia. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 45 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi cartofii la copt încă 15 minute, până când devin fragezi. Serveşti imediat.

Sursa http://amindfullmom.com

Loading...