Nimic mai simplu şi mai delicios decât o tavă plină cu cartofi gratinaţi cu ceapă. Nu mai aştepta şi bagă-i şi tu la cuptor.

Ingrediente pentru cartofi gratinaţi cu ceapă

1 kg cartofi
2 cepe
2 linguri ulei
2 ouă
250 g smântână
100 g caşcaval ras
sare
piper

Modul de preparare al reţetei de cartofi gratinaţi cu ceapă

Se fierb cartofii în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăţă de coajă. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tocată mărunt sau julien. Cartofii se taie felii potrivit de subţiri şi se amestecă uşor cu ceapa călită. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei şi se netezeşte.
Se amestecă smântâna cu ouăle, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste cartofi. Se rade caşcavalul deasupra şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Cartofii gratinaţi cu ceapă se pot servi calzi, cu smântână deasupra.

Spaghete cu spanac şi roşii

Spaghete cu ton

Lasagna cu brânză şi pui FOTO

sursa foto: Shutterstock

Loading...