Casadielles sunt gogoşile tradiţionale care se prepară în Asturia, una dintre cele mai frumoase provincii ale Spaniei. Va fi unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-ai preparat vreodată.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

Pentru aluat

120 g unt

250 ml vin alb

1 praf de sare

1 gălbenuş

1 linguriţă praf de copt

500 g făină

Pentru umplutură

300 g nuci

75 g zahăr

20 ml oţet alb

30 ml apă

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară gogoşile

Pas 1

Baţi untul cu vinul, sarea şi gălbenuşul până când capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi treptat jumătate din cantitatea de făină, praful de copt şi, după ce s-au omogenizat, adaugi restul de făină. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 2 ore. Îl scoţi şi-l întinzi într-o foaie subţire.

pas 1

Pas 2

Combini nucile măcinate cu restul ingredientelor şi omogenizezi. Tai foaia de aluat în pătrate, pui în fiecare câte o linguriţă de umplutură, rulezi şi presezi capetele cu o furculiţă.

pas 2

Pas 3

Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti gogoşile pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr.

pas 3

Sursa http://gingerandbread.com

Loading...