Cea mai aromată plăcintă cu gutui

strudel with quince jpeg

Cui nu îi place o plăcintă pufoasă? Încearcă o reţetă cu gutui, cu un gust dulce acrişor.

Ingrediente Pentru aluat 600 g făină 250 ml lapte 100 g unt 1 ou 50 g zahăr 25 g drojdie 1 praf de sare 2 linguri ulei Pentru umplutură 5 gutui 150 g zahăr 70 g unt 1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, pui făina într-un vas încăpător. Deasupra presari drojdia sfărâmată, zahărul, adaugi oul bătut şi sarea. Separat, încălzeşti laptele, adaugi untul şi laşi pe foc până se topeşte. Ai grijă să nu se înfierbânte. Torni laptele, puţin câte puţin, peste făină. Adaugi şi uleiul. Frămânţi aproximativ 10 minute, până obţii un aluat uşor moale şi nelipicios.

Presari aluatului puţină făină, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră. Pentru umplutură, speli gutuile şi le dai prin răzătoare. Topeşti untul cu zahărul apoi adaugi gutuile. Laşi amestecul la foc mic până se evaporă toată zeama. Împarţi aluatul în două. Întinzi două foi cu grosimea de 5 mm. Umpli fiecare foaie cu compoziţia de gutui, le rulezi şi le pui într-o tavă tapetată. Acoperi plăcintele cu un prosop şi le laşi la cald 30 de minute. Ulterior, le ungi cu oul bătut şi le coci 40 de minute în cuptorul încins.