În această reţetă, bucătarul Jamie Oliver a folosit dovlecei şi mangold sau sfeclă elveţiană. Încearcă şi tu reţeta recomandată de el şi nu uita că poţi folosi orice fel de legume de sezon îţi sunt pe plac, pentru cea mai bună supă minestrone.

Cea mai bună supă minestrone. Reţeta lui Jamie Oliver – Ingrediente

4 felii de bacon afumat
2 cepe roşii
2 căţei de usturoi
2 morcovi
2 tije de ţelină
1 bulb de fenicul
½ legătură busuioc proaspăt
ulei de măsline
125 ml vin roşu
2 dovlecei
300 g varză creaţă (dacă nu ai, foloseşte frunze de mangold, numit şi sfeclă elveţiană)
800 g roşii tocate (de la conservă sau proaspete)
400 g fasole albă (de la conservă)
800 ml supă de legume sau supă de pui
75 g paste uscate (melcişori sau altă variantă)
ulei de măsline extravirgin
parmezan

Cea mai bună supă minestrone. Reţeta lui Jamie Oliver – Mod de preparare

Începi prin a face sosul – prăjeşti toate ingredientele aromate pentru a face baza supei tale minestrone. Feliezi baconul, cureţi şi toci ceapa şi usturoiul, apoi tai morcovii, ţelina şi feniculul. Alegi frunzele de busuioc şi le dai deoparte, apoi toci fin tijele de busuioc.

Adaugi puţin ulei într-o oală şi o încingi la foc mediu. Adaugi ingredientele tocate şi le sotezi uşor (dai focul mai mic, dacă este nevoie) 15-20 de minute, până când toate legumele se înmoaie.

Tai dovleceii pe lungime şi îi feliezi. Scoţi miezul verzei sau îndepărtezi partea mai tare de pe frunzele de mangold, speli frunzele şi le toci. Torni vinul pentru a înmuia legumele şi laşi să dea în fiert. Torni roşiile în oală şi dovleceii. Dai din nou în clocot şi fierbi la foc mic aproximativ 15 minute.

Încorporezi varza creaţă sau sfecla elveţiană, pui boabele de fasole şi lichidul lor, apoi torni supa de legume sau de pui. Laşi să dea în clocot, apoi adaugi pastele. Fierbi la foc mic conform indicaţiilor de pe pachet sau până vezi că pastele sunt fierte. Dacă supa ta este prea groasă, adaugi un pic de apă.

Condimentezi după gust cu sare şi poper, apoi rupi frunzele de busuioc (păstrezi câteva pentru servire) şi torni puţin ulei de măsline extravirgin. Amesteci supa, o torni în boluri şi o serveşti decorată cu câteva frunze de busuioc şi parmezan ras, după gust.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Minestrone cu parmezan

Supă minestrone cu legume. Reţetă clasică FOTO

Minestrone cu paste

Supă minestrone cu legume şi fasole

Loading...