Dacă îţi plac legumele şi fructele conservate, azi ţi-am pregătit o reţetă simplă şi inedită, care îţi va permite să te joci un pic cu ingredientele din bucătăria ta. Aceşti struguri muraţi sunt delicioşi şi uşor de preparat. Deşi cel mai probabil vei fi tentat să îi mănânci direct din borcan, poţi să foloseşti acest ingredient şi alături de alte preparate, cum ar fi salata de ton, salata cu pui, pe pizza sau pe o lipie cu brânză feta, îi poţi servi cu puţină brânză şi biscuiţi săraţi (de tip crackers) sau îi poţi include în sendvişuri, în reţetele de quesadilla, iar lista cu sugestii poate continua.

Cea mai simplă reţetă de struguri muraţi – Ingrediente

200 g struguri roşii şi verzi
180 ml oţet din vin roşu
120 ml apă
50 g zahăr
1 linguriţă seminţe de muştar întregi
1/2 linguriţă boabe de piper negru
1/2 linguriţă sare
1 foaie de dafin
1 baton de scorţişoară
2 cuişoare întregi

Cea mai simplă reţetă de struguri muraţi – Mod de preparare

Tai fiecare strugure (acolo unde codiţa întâlneşte fructul) cu un cuţit ascuţit. Acest truc permite aromelor să intre mai bine în ingrediente. Aşezi strugurii într-un borcan de sticlă curat.

Combini într-o cratiţă oţetul, apa, zahărul, seminţele de muştar, boabele de piper, sarea, foaia de dafin, scorţişoara şi cuişoarele. Fierbi până dă în clocot, la foc mediu-mare. Ai grijă, atunci când le fierbi, să amesteci din când în când, până se dizolvă zahărul, aproximativ 2 mintue.

Torni lichidul fierbinte şi condimentele peste strugurii pregătiţi anterior. Laşi să se răcească, la temperatura camereim înainte să acoperi borcanul cu un capac şi să dai la frigider compoziţia peste noapte. Aromele se vor intensifica pe măsură ce strugurii muraţi stau la rece.

Sursa + foto: triedinblue.blogspot.ro.

Murături asortate ca la Moldova: ce reguli sfinte urmează moldovenii pentru un gust desăvârşit şi o conservare îndelungată

Cum să faci fructe sau ouă murate: secretele gospodinelor pentru pregătirea celor mai gustoase conserve

Loading...