Folosită ca suport pentru diverse umpluturi, ceapa devine o legumă sofisticată, deosebit de gustoasă şi incredibil de aspectuoasă dacă este umplută.

Preparare: 1 h 30 minute
Dificultate: mică
6 porţii

Ingrediente

6-8 cepe potrivite
300 g carne tocată de pui
4 ciuperci champignon
250 g bacon feliat
1 ou
1 lingură caşcaval ras
50 ml supă strecurată de pui
50 ml vin alb sec
2 linguri de ulei
cimbru
busuioc
1 crenguţă de rozmarin
sare
piper

Preparare

1.Cureţi cepele de foile exterioare, le opăreşti 5 minute în apă cu sare, le strecori, scoţi cu mare grijă miezul şi laşi ceapa cu gura în jos la scurs.

2.Toci miezul de ceapă, îl căleşti în ulei bine încins, adaugi ciupercile tocate mărunt, continui călirea încă 5-6 minute, apoi adaugi carnea tocată şi laşi să fiarbă înăbuşit până se albeşte carnea şi scade zeama complet. Iei vasul de pe foc.

3.Adaugi în compoziţie oul bătut ca pentru omletă, caşcavalul ras, condimentezi cu cimbru, busuioc, sare, piper, după gust, şi amesteci bine.

4.Umpli cepele cu acest amestec, înfăşori apoi cepele umplute cu felii de bacon, le fixezi la capete cu scobitori, le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei, le stropeşti cu supă şi vin, apoi aşezi vasul la cuptor pentru circa 35 de minute, până se rumenesc frumos deasupra şi scade complet zeama. Le serveşti calde, garnisite cu rozmarin.

sursa foto: Shutterstock

Loading...