Când nu ţii post, felurile cu carne sunt cu siguranţă cele mai apreciate. Dedulceşte-te preparând această reţetă a celui mai bun antricot de porc cu sos de ciuperci, care, cu siguranţă, îţi va face cu ochiul.

Cel mai bun antricot de porc cu sos de ciuperci - Ingrediente

3 antricoate de porc
sare
piper
ulei
orez cu legume, opţional
pătrunjel

Pentru sosul de ciuperci
250 g ciuperci
1 lingură unt
1 lingură sos de carne
2 linguri smântână
1 praf de sare

Cel mai bun antricot de porc cu sos de ciuperci - Mod de preparare

Speli antricoatele, sărezi, piperezi şi le ţii la rece 2 ore. Le pui într-o tavă şi torni ulei, astfel încât să fie unse pe toată suprafaţa. Le dai la cuptor la foc tare la început, apoi reduci flacăra, pentru a se coace treptat. Din când în când, adaugi puţină apă şi stropeşti carnea cu sosul format. Antricoatele sunt gata atunci când furculiţa intră uşor în ele. Păstrezi o lingură din zeama lăsată de carne, pentru sosul de ciuperci.

Pentru sosul de ciuperci, speli şi tai ciupercile felii. Le înăbuşi cu unt şi cu sosul păstrat de la friptură. Presari sare şi laşi la fiert, amestecând din când în când. Adaugi smântâna şi, după ce dă într-un clocot, mai ţii la fiert până când scade sosul. Aşezi pe farfurie antricoatele stropite cu sos de ciuperci, alături de pătrunjel mărunţit şi, dacă vrei, o lingură de orez cu legume.

Muşchi de porc la cuptor cu sos asiatic

Cotlete de porc în crustă de parmezan

Muschi de porc cu lămâie

Mâncare de praz cu carne de porc şi măsline

Ciorbă cu muşchiuleţ de porc

 

 

 

 

Loading...