Simplu şi gustos, acest chec cu cacao merită pregătit în acest wekkend pentru întreaga familie.

Ingrediente (1 chec)

450 g făină
3 ouă
200 g zahăr
200 g unt
1 linguriţă praf de copt
50 g cacao
150 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Topeşti untul, adaugi zahărul, cacaua şi laptele şi laşi să fiarbă 5-6 minute. Dacă vrei, poţi să dai deoparte câteva linguri din compoziţie pentru glazură. După ce s-a răcit, încorporezi gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de vanilie.

La final, omogenizezi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit checul, îi poţi turna glazura de ciocolată.

Loading...