Simple şi delicioase, pot fi garnitura ideală dar şi felul principal al zilei.

Ingrediente:

1-2 kg legume fierte
un ou
30 g făină
100 g franzelă
o ceapă
mărar sau pătrunjel
sare

Mod de preparare:

Legumele fierte ca: urzici, varză, conopidă, praz, cartofi etc. se scurg bine de apă şi se dau prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată în apă rece şi bine stoarsă şi cu o ceapă tăiată mărunt şi călită. La tocătură se adaugă făină, un ou, mărarul sau pătrunjelul, piper şi sare. Toate se amestecă foarte bine. Pe masă se pune o folie de nylon, două linguri de făină sau pesmet şi se rostogolesc chiftelele prin făină, presându-se apoi pentru a le da forma dorită. Se repetă acelaşi procedeu la toate chiftelele. Apoi se prăjesc.

Se servesc fierbinţi cu sos de roşii.

FOTO pinterest.com

Loading...