Aceste chifteluţe de vită în sos de ciuperci sunt mai întâi rumenite bine, şi apoi sunt lăsate în zeama care le face un preparat cu adevărat delicios! Din reţeta noastră afli şi ce trebuie să faci cu restul de carne, pentru că nu ai nevoie decât de o parte!

Chifteluţe de vită în sos de ciuperci - Ingrediente

Pentru chifteluţe

90 gr pesmet
2 kg carne tocată
5-6 căţei usturoi, pisaţi
3 ouă
2 linguri sos worchestershire
2 linguriţe condimente italiene
sare
piper

Pentru sos

450 g chifteluţe
2 linguri ulei de măsline
170 gr ciuperci
2 căţei usturoi, pisaţi
3 linguri unt
3 linguri făină
700 ml supă de vită
1 lingură sos worchestershire
sare
piper
2 linguri pătrunjel

Chifteluţe de vită în sos de ciuperci - Mod de preparare

Pentru chifteluţe, amestecă pesmetul, cu carnea, usturoiul, ouăle, sosul worchestershire, condimentele italiene, sare şi piper. Cu mâinile curate, amestecă întreaga compoziţie până se combină bine toate ingredientele.

Cu o lingură iei din compozişie şi formezi chifteluţe şi le aranjezi pe o foaie de copt. Laşi la frigider 450 de grame de carne, iar restul congelezi.

Feliezi ciupercile. Într-o tigaie mare, încingi 1 lingură de ulei la flacără medie. Pui chifteluţele şi le rumenelti pe toate părţile. Nu trebuie să fie pătrunse, ci doar rumenite. Le scoţi pe o farfurie.

Toarnă restul de ulei în aceeaşi tigaie şi adaugă ciupercile şi usturoiul. Lasă-le pe foc câteva minute, amestecând mereu, sau până se rumenesc. Scoate-le pe o farfurie.

Topeşte untul în aceeaşi tigaie şi încorporează făina. Lasă pe foc 2 minute, amestecând mereu. Toarnă cu grijă supa şi sosul worchestershire şi lasă să dea în clocot, amestecând mereu. Pune chiftele şi ciupercile în acest sos şi mai lasă pe foc 8-10 minute la foc mai mic.

Dacă sosul de îngroaşă prea mult, adaugă puţină apă sau supă. Potriveşte de sare şi piper. Dacă vrei, poţi adăuga pătrunjel tocat înainte de a servi. Poţi servi cu piure de cartofi.

sursa: http://www.sweetandsavorybyshinee.com/

Loading...