Ciorbă din picioare de porc

ciorba de ciocanele jpeg

Pentru sezonul rece, dacă ai poftă de ciorbă de burtă şi ţi se pare cam scumpă burta, ai aici o reţetă de ciorbă foarte asemănătoare la gust cu cea de burtă şi mai ieftină!

De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă din picioare de porc:

4 picioare de porc

1 ceapă

2 morcovi

1 ţelină

4 căţei de usturoi

4 ouă

200 g smântână

50 ml ulei

sare

piper

Cum găteşti ciorbă de picioare de porc:

Cureţi ceapa, morcovii şi ţelina, le speli şi le tai în sferturi, morcovii pentru aspect frumos pot fi tăiaţi felii rotunde. Picioarele de porc se spală bine, se opăresc sau se pârlesc dacă e cazul, apoi se spală din nou şi se pun la fiert, împreună cu zarzavaturile, în apă rece cu sare. Se adună spuma, lăsându-se să fiarbă câteva ore, până ce carnea începe să se desprindă de pe os. Se scot picioarele, se curăţă carnea, se taie bucăţele, iar zeama se strecoară. Ouăle se bat cu smântâna şi se toarnă încet peste zeamă. Se adaugă bucăţelele de carne, usturoiul pisat, sare, piper şi oţet după gust.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com