Coaste de porc la cuptor. Reţeta lui Jamie Oliver pentru o marinată delicioasă

Coaste de porc la cuptor  Reteta lui Jamie Oliver jpeg

În weekend sau în concediu, trebuie să încerci această reţetă de coaste la cuptor, mai ales că sosul în care sunt marinate este recomandat şi testat de însuşi Jamie Oliver.

Coaste de porc la cuptor – Ingrediente

ulei de măsline 1,6 kg de coaste de porc sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust

Pentru marinată

1 ardei iute roşu

1 bucată de ghimbir (2 cm)

2 căţei de usturoi

150 ml suc de mere neîndulcit

100 ml oţet alb din vin

2 linguri cu vârf pastă de tomate

1 lingură muştar de Dijon

100 ml sos de soia

100 g zahăr brun

Coaste de porc la cuptor – Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Preîncălzeşti grătarul pe lemne. Stropeşti coastele de porc cu puţin ulei, condimentezi cu sare şi piper şi freci bine carnea, ca să fie acoperită uniform cu aceste ingrediente.

Între timp, prepari marinata. Scoţi seminţele şi toci cât mai fin ardeiul iute, cureţi şi dai prin răzătoare ghimbirul, toci usturoiul şi pui toate ingredientele într-o tigaie, împreună cu sucul de mere, oţetul alb, pasta de tomate, muştarul, sosul de soia şi zahărul brun.

Amesteci bine toate ingredientele şi încingi tigaia la foc mediu. Amesteci până se dizolvă zahărul, apoi fierbi la foc mic 10-15 minute sau până se îngroaşă sosul.

Pui coastele într-o tavă mare de copt, le ungi cu o pensulă cu această marinată şi acoperi tava cu o folie de aluminiu.

Dai tava la cuptorul încins 1 oră şi 15 minute sau până când carnea începe să cadă cu uşurinţă de pe os.

Stropeşti coastele cu sosul marinat după 30 de minute de când le-ai pus în cuptor. După 1 oră, îndepărtezi folia de aluminiu, mai stropeşti cu marinată şi laşi tava neacoperită încă 15 minute la cuptor. Din când în când, mai stropeşti coastele cu sosul marinat.

Când grătarul s-a încins suficient de tare, muţi coastele pe suprafaţa pregătită şi unsă. Le frigi la foc mediu-mic, aproximativ 5-10 minute. Când sunt gata, muţi coastele pe un tocător de lemn şi le tai. Serveşti cu o salată de ruccola, dacă vrei.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale

Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale

Castraveţi muraţi şi picanţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Castraveţi muraţi şi picanţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Tort Pavlova cu căpşuni şi zmeură. Reţeta lui Jamie Oliver

Tort Pavlova cu căpşuni şi zmeură. Reţeta lui Jamie Oliver

Salată de broccoli cu bacon şi roşii. Reţeta lui Jamie Oliver

Salată de broccoli cu bacon şi roşii. Reţeta lui Jamie Oliver