Compot de pere fără zahăr, pentru iarnă

compot de pere jpeg

Parfumate şi delicioase, perele ajută la întărirea sistemului imunitar şi este cunoscut faptul că perii erau simboluri ale nemuririi în tradiţia chinezească, aceştia trăind şi 100 de ani. Există numeroase specii de pere, cam 5 mii de varietăţi. Aceste fructe sunt împărţite în două, pere europene şi pere asiatice. În funcţie de soiul de pere, acestea pot fi galbene, verzi, maro sau roşiatice şi diferă la gust, aspect şi consistenţă. Însă, toate speciile de pere sunt sănătoase, conţin 80% apă, fibre, potasiu, acizi organici liberi, fier şi vitamina C. Din acest motiv, ne-am gândit la o reţetă de compot de pere fără zahăr, pentru iarnă, perfect şi pentru diabetici.

Compot de pere fără zahăr, pentru iarnă - Ingrediente

4 kg pere tari,dar bine coapte 4-5 cuişoare 1/2 baton scorţişoară coaja de la o lămâie,tăiată fâşii 2 l apă 2 linguri oţet de mere

Compot de pere fără zahăr, pentru iarnă - Mod de preparare

Se fierbe 1 litru de apă cu zahărul, cuişoarele, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie, apoi se lasă să se răcească. Între timp, se ­curăţă perele de coajă, se taie în ­două, se ­îndepărtează ­căsuţa cu seminţe şi se pun în apă cu oţet pentru a împiedica oxidarea lor. Se aşază perele în borcane şi se toarnă peste ele soluţia de zahăr, aromatizată şi strecurată. Se închid borcanele ermetic şi se fierb în bain-marie circa 30 de minute. Se scot din apa în ­care au fiert după ce se răcesc complet şi se depozitează în cămară până vor fi ­consumate.