Încearcă o nouă reţetă cu carne de porc cu care poţi impresiona orice cârcotaş!

Ingrediente

Pentru cotlete
4-5 căţei de usturoi
4 cotlete de porc, fără os
sare
piper
450 g mazăre
2-3 linguri ulei
200 g morcovi
200 ml supă de legume

Pentru chiftele
500 g cartofi
1 ou
2 linguri făină
1 lingură mărar tocat
100 g pesmet
2-3 linguri ulei
1 lingură pătrunjel tocat
sare

Mod de preparare

Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper, după gust, şi le dai la frigider o oră, ca să se frăgezească. Opăreşti morcovii cu mazărea, 5-10 minute, în apă fierbinte cu sare, apoi le sotezi în puţin ulei.

Scoţi carnea de la frigider, o tai bucăţi şi o aşezi în tavă, cu un strop de ulei. Acoperi cu folie de aluminiu, având grijă să nu atingă carnea, şi dai tava la cuptorul încins. După 10-15 minute, dai folia la o parte, torni supa de legume şi pui usturoiul feliat. Mai laşi la cuptor 15-20 de minute sau până se înmoaie carnea.

Pentru chiftelele de cartofi, îi speli şi îi fierbi în coajă. Când s-au răcit, îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat carne. Amesteci cu făina, oul, verdeaţa şi sare, după gust. Formezi bile mici şi le aplatizezi. Le dai prin pesmet şi le prăjeşti în ulei. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti lângă cotletele de porc, cu garnitură de mazăre şi morcovi.

Loading...