Sunt cele mai simple clătite sărate pe care le-ai putea prepara. Sunt ideale pentru micul dejun, pachet sau gustare. Dacă nu ai musafiri pretenţioşi la masă, le poţi servi şi ca aperitiv.

De ce ai nevoie pentru clătite de cartofi

4 cartofi

1 ceapă

1 ou

50 g făină

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară clătite de cartofi

Cureţi cartofii, îi razi şi-i storci. De asemenea, poţi descoji cartofii şi ceapa, pe care mai apoi să le pesezi în blender şi să le storci.

Amesteci cartofii storşi cu ceapa rasă, oul, făina, sare şi piper după gust. Încingi uleiul în tigaie. Iei o mână de compoziţie şi o presezi până obţii o formă rotundă, asemănătoare unor mici clătite. Pui clătitele în tigaie şi le ţii până când se rumenesc pe fiecare parte. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sursa http://cooktoria.com

Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor

Mâncare de cartofi cu carne de porc

Aperitiv cu cartofi

Cei mai buni cartofi la cuptor

Loading...