Hamburger cu carne de vită

Pulled pork 600x400 jpeg

Alege să prepari chiar în bucătăria ta, cei mai gustoşi hamburgeri. Sunt delicioşi!

De ce ingrediente ai nevoie pentru hamburger cu carne de vită Pentru chifle 400 g făină 60 ml apă 125 ml lapte 20 g unt 1 ou 1 gălbenuş 5 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1 praf sare

500 g carne de vită

sare

piper

chimen

boia

2-3 morcovi

2-3 linguri de maioneză

Pentru umplutură, speli carnea, o condimentezi cu sare, piper, chimen şi boia, după gust. O acoperi sau o împachetezi cu folie alimentară şi o dai la frigider, minim 10 ore.

Încingi cuptorul şi tai carnea fâşii. Aşezi carnea pe o tavă tapetată, o acoperi şi o dai la cuptor, până se rumeneşte.

Cureţi morcovii, îi dai prin răzătoare şi îi amesteci cu maioneza.

Pentru chifle, încălzeşti laptele cu apa şi untul, până se topeşte untul. Separat, combini făina, drojdia, zahărul şi sarea. Torni amestecul lichid, apoi adaugi oul şi frămânţi aluatul. Îl acoperi, apoi îl laşi la dospit până îşi dublează volumul. Presari făină pe blatul de lucru. Împarţi aluatul în părţi egale pe care le aplatizezi. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le introduci la cuptorul încins, în prealabil. După 10 minute, baţi  gălbenuşul, ungi chiflele şi le dai înapoi la cuptor, până se rumenesc.

Feliezi chiflele, aşezi pe prima felie carnea, peste care pui amestecul de morcovi cu maioneză şi deasupra cea de a doua felie a chiflei.

Serveşti cald.

Sursa foto www.blogexquisit.blogs.elle.es