Mâncare cu ouă coapte şi pastramă afumată
Dimineaţa suntem pe fugă, iar seara suntem obosiţi ca să mai gătim ceva complicat. Ouăle ne pot scoate din impas şi cu ele putem pregăti reţete simple şi săţioase aşa cum este această mâncare cu ouă coapte şi pastramă afumată.
Mâncare cu ouă coapte şi pastramă afumată - Ingrediente (4 porţii)
8 ouă 1 lingură unt 2 linguri ulei 3 linguri făină 250 ml lapte 100 ml frişcă de gătit 33% grăsime sare piper negru 150 g pastramă afumată 1 crenguţă de pătrunjel verde 50 g brânză tare pătrunjel verde pentru decor
Mâncare cu ouă coapte şi pastramă afumată - Mod de preparare
Fierbi ouăle tari (8-10 minute), apoi le răceşti imediat cu apă rece şi le cureţi de coajă. Încingi untul cu uleiul într-o cratiţă, adaugi făina şi o căleşti puţin, amestecând constant. Adaugi treptat laptele, amesteci bine şi fierbi, la foc mic, până se îngroaşă. Adaugi frişca, fierbi din nou şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Tai cuburi pastrama afumată, o adaugi în sosul bechamel împreună cu crenguţa de pătrunjel tocat mărunt şi amesteci bine. Torni jumătate din sosul bechamel într-un vas termorezistent mai mic uns şi tapetat, aşezi ouăle şi acoperi cu restul de sos. Razi brânza deasupra şi introduci la cuptor, la 170° C, timp de 20 de minute, până se aureşte deasupra. Decorezi cu pătrunjel verde şi serveşti.
Ouă ochiuri la cuptor cu spanac