Mâncare de varză cu carne
Pentru această reţetă poţi folosi şi varză murată. Varza este foarte bună în acest sezon rece, pentru că are o serie de vitamine care te ajută să lipţi împotriva răcelilor şi a gripei.
Ingrediente (6 porţii)
1 varză 300 g carne afumată de porc 3 linguri ulei 2 cepe 1 praf de boia dulce cimbru uscat 3 linguri bulion 2 linguri smântână piper sare
Mod de preparare
Porţionezi carnea şi o rumeneşti pe toate părţile, într-o lingură de ulei. Adaugi ceapa tocată, boiaua dulce, piper după gust şi câte puţină apă caldă, lăsând totul să fiarbă, la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă. Separat, tai varza fideluţă, o freci cu puţină sare, o storci şi o înăbuşi cu restul de ulei, până când se înmoaie. Pui varza peste carne, adaugi smântâna, bulionul, cimbrul, piperul, după gust, şi dai la cuptor circa 30 de minute. O serveşti caldă.