Mere învelite în bezea

mere invelite in bezea jpeg

Dacă eşti alergică la gluten, asta nu înseamnă că nu poţi să guşti un desert delicios. Cu ajutorul acestei reţete, vei descoperi un mod simplu pentru a te bucura de ceva dulce, chiar dacă suferi de intoleranţă la gluten.

Ingrediente

1 litru apă rece 585 g zahăr pudră 3 batoane de scorţişoară 6 mere, descojite 90 g smochine uscate, tăiate fin 1 linguriţă esenţă vanilie 1 linguriţă scorţişoară măcinată 3 albuşuri 75 g fistic, mărunţit

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteci apa cu 430 g de zahăr într-o cratiţă, la foc mic, şi fierbi 3 minute sau până se dizolvă zahărul. Laşi să fiarbă la foc mic, adaugi scorţişoara şi merele. Acoperi vasul şi fierbi la foc mic 12-15 minute, până când se înmoaie merele. Le scoţi, le aşezi pe o farfurie cu hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească . Le scoţi cotoarele şi le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Amesteci smochinele, esenţa de vanilie şi scorţişoara într-un bol, până la omogenizare, şi umpli cu această compoziţie merele (în centru, unde au fost cotoarele).

Cu mixerul electric, baţi albuşurile cu 155 grame de zahăr într-un bol, până obţii o spumă tare. Încorporezi fisticul şi când e gata, întinzi bezeaua pe fiecare măr în parte. Dai la cuptor 5-7 minute, până se rumeneşte stratul de bezea. Serveşti, dacă vrei, alături de o cremă de vanilie.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Broccoli cu sos de roşii la cuptor (fără gluten)

Broccoli cu sos de roşii la cuptor (fără gluten)

Roşii umplute cu quinoa şi spanac (intoleranţă la gluten)

Roşii umplute cu quinoa şi spanac (intoleranţă la gluten)

Budincă de dovleac, cu seminţe de chia (fără gluten şi fără zahăr)

Budincă de dovleac, cu seminţe de chia (fără gluten şi fără zahăr)